středa 2. února 2011

Ženy = vědkyně

Tak pánové vědci zase jednou ohromili (viz článeček). Už pár let to na mě dělá dojem, že vědcem by mohl být každý, kdo měl chvíli co dočinění s opačným pohlavím. Je snad někdo, kdo už dávno neví, že chlapi slyší jenom to, co chtějí?

Když žena říká ne, myslí tím opravdu NE! Pokud tedy neříká takové to neee-e zrovna ve chvíli, kdy stojíte u výlohy s luxusními šperky s nabídkou koupě nějaké té krásy pro krásku, a ještě u toho roztomile nepomrkává řasami. V takovém případě sice říká ne (a asi i myslí ne), ale vnitřně bojuje s pocitem, že by bylo příjemné, kdyby si to muž vyložil jako ano.

U sexu se tohle ale nestává! Rozhodně ne, pokud už pominuly první měsíce vašeho vztahu a slečna, případně paní, nemusí dělat upejpavou. Jestliže už spolu jste nějaký ten pátek a žena si nechce neustále hrát na tu, co je dobývána, tak ne si, pánové, přeložte jako normální obyčejné ne.

Jenom je zvláštní, že se tolik píše o tom, jak si muži mají přeložit to, co žena říká. Opravdu jsou tak nechápaví? Opravdu nemyslí? Asi ne. Ale jen málo se píše o tom, když muž říká ne, a pravdivou by přitom byla odpověď ano. Proč mužům nedělá problém otevřeně lhát? Proč si často za každou cenu vybírají větší pohodlí pro sebe? Tím pohodlím je samozřejmě myšleno to, že je pro ně jednodušší lhát a naivně si myslet, že to žena nevidí. Byl jsi s jinou? Ne. Podvádíš mě? Ne. Pil jsi dnes alkohol? Ne.

Kupí jednu lež na druhou bez nejmenších problémů, bez uzardění. Vážně jim nedochází, že není lepší detektor lži, než ženská? Pánové, každá žena (která už si dokázala sundat růžové brýle, které jste jí na začátku svým oblbováním nasadili) má velice efektivní a víceméně v každém věku funkční skener, kterým vás projede už když otvíráte domovní dveře. Často to ani nechce, nechce se dozvědět nepříjemný výstup v živých barvách, který ji v hlavě vyvstane pokaždé, když se couráte někde po nocích. Nemusí to být ani po nocích a nemusíte zrovna ani někde courat. Ale děje se to a žena to leckdy ani nedokáže ovlivnit. Vidí vám, jak se říká, až do krku. A i když se budete polévat old spicem třeba půl hodiny, než půjdete domů, ona stejně pozná, že jste byli v hospodě a u vody jste tam rozhodně neseděli. Tak ji neurážejte tím, že na její otázky (které následkem skenovacích procesů musí dříve nebo později z jejích úst zaznít) budete odpovídat lacinou lží. Ono to není lehké takové otázky pokládat, protože žena vždycky ví, že riskuje nepříjemnou pravdu, ale jde do toho! To, co jí její vnitřní skener do hlavy naháže, musí nějak roztřídit a zpracovat, případně skartovat. A věřte, nejlíp se skartuje to, co je jednou provždy vyřešený. I když občas za cenu nepříjemné pravdy.

Žádné komentáře: