úterý 15. února 2011

Hvězdy z kanálu

Dnes jsem učinila závažné rozhodnutí. Morálka je k ničemu! Proč si zakládat na tom, že budu lepší než všichni ti pokrytci, sobci, prolhaní ubožáci, kteří než by si přiznali, jaké nicky a nuly jsou, tak radši budou lhát sobě i druhým? Proč si taky nezvolit pohodlí? Jen proto, abych si mohla říct, že jsem víc než oni, a přitom se vnitřně trápit, jak můžou takový existence vůbec chodit po světě?
Každou chvíli si říkám, že ten a ten přece nemůže klidně spát, po tom, čeho všeho je schopen. Jak se třeba A dokáže někomu podívat do očí po tom, co tak nechutně lhal? Jak B vůbec může páchnout mezi lidi, když pomalu všichni ví, že podvádí svou ženu?
A pak jsem na to přišla. Ano, inteligentní člověk si o těchto kreaturách řekne, že jsou to ubozí pitomci. Jejich chování a přístup štve všechny okolo, jenže! Jenže je samotné NE! Oni si prostě žádný starosti nedělají. Mají se nejlíp. Svědomí zahodili do kanálu, z kterýho vylezli, jen aby se jim žilo pohodlněji, aby si mohli na úkor druhých užívat. Ostatní jen nestoudně využívají a neštítí se ani ublížit svým blízkým. Coby, vždyť jim přece nikdo do jejich života a zábavy kecat nebude. Oni si chtějí špásovat, nestojí o to, aby jim někdo bránil v jejich rozletu (především rozletu do postele mladých děv(ek)).
Chápu, proč to tak dělají. Neberou si servítky, užívají si, jak se jim zachce, protože svědomí jim nic neříká. Překáží jim, tak se ho prostě zbaví. Místo toho obviní naopak ostatní z toho, že je jen šikanují, protože je nemají rádi. Svým způsobem jsou buď zabednění, nebo perfektně dokázali sami sebe přesvědčit o vlastní dokonalosti. "Přece není normální, aby manželku zajímalo, komu nosí manžel všechny ty dárky, za které neustále utrácí po internetu. Co si ta kráva o sobě, myslí, co je jí do toho s kým já se stýkám a co mu kupuju?!"
Mají tak dokonale pokřivené názory, vidění světa, že jim to, co je naprosto běžné (zde si dovolím mluvit obecně), připadá jako naprostý extrém, kterým se nenechají svazovat. Všechny ty, kdo mají jiný názor než oni, vyřadí z řad normálních lidí a prostě je budou považovat za paranoidní blázny. Dál budou tvrdit, jak jsou věrní a jak oni by NIKDY (tohle slovo mají obzvláště v lásce) nikoho nepodvedli. A vůbec přitom nevadí, že těmto lidem randí za zády s dvacítkou, o které neustále rozhlašují, že s takovýmhle pubertálním teletem by nemohli strávit ani večer.
A já se dnes rozhodla, že chci taky pohodlí. Stačí, že platím daně a živím tím spoustu příživníků, kteří jen parazitují na ostatních prostřednictvím sociálních dávek (tím se proboha nechci dotknout nikoho, kdo skončil bez prostředků ne vlastní vinou!). Nedovolím, aby můj život ztrácel na kvalitě kvůli takovému bezohlednému plevelu lidské společnosti.
Svým způsobem H. nikdy neodpustím, že mi takovýhle svět ukázal. Svět, kde chlapi myslí jen na sebe a ženský jsou pro ně jen něco, co se dá klidně využít a zahodit. Ne že by to přímo takhle udělal on sám. Nicméně se v jeho okolí takoví lidé vyskytují a jeho myšlení ovlivňují, vidím to čím dál víc.
Jestli si snad někdo myslí, že bude někomu věšet bulíky na nos, a ten tomu bude bezelstně věřit, tak je na omylu. Že kliďánko může vyprávět, jak jde s P. do hospody, a přitom se bude pelešit se vším, co má sukni, tak se plete. Ženský nejsou tupé stádo, kterému můžete navyprávět pohádky a ono vám ještě padne k nohám. A jestli přece padne, tak to jste, pánové, narazili na opravdovou krávu. Pokud jste tohle chtěli, tak to vám, hoši, gratuluji k skromnému úlovku!
Nicméně díky vám odteď přestávám s bezvýhradnou upřímností, vůči vám mě rozhodně lež nebude svrbět na jazyku a vůči vám si rozhodně žádné servítky brát NIKDY (když vy to tak rádi) nebudu. A neskutečně mě teď štve, že jsem odtud smazala jeden ze svých příspěvků, kde už jsem si jednou dala za úkol, že s lidma, co kážou vodu a chlemtaj víno po litrech, budu zametat stejně tak, jako to oni dělají mně i druhým. Chcete bojovat nečistým stylem? Fajn, já se klidně ušpiním, protože až s touhle špínou dobojuju, až se jí konečně zbavím ze svého života, tak to ze sebe na rozdíl od někoho chci a dokážu umýt. A opravdu je mi teď líto, že na tento blog nemáte přístup :-P


No, docela dlouhý příspěveček kvůli jednomu rádoby nestárnoucímu páprdovi, co je mi ze srdce odpornej, co? :-))

P.S. Opět se mi potvrzuje, že maminky mají vždycky pravdu.
P.S.S. Dvě tváře si zvládne vytvořit kdekdo, ale jednat přede všemi jen s tou jednou, na to musí mít člověk aspoň trochu charakter. Totéž platí i o všech alter egách, které si lidé tak rádi reálně i virtuálně vytváří.

Žádné komentáře: