pátek 21. ledna 2011

Novinky

Název je opět lehce zavádějící, nenesu vám žádné novinky ze svého života, spíš jen takové zamyšlení.
Dnes jsem zahlédla další (možná) přínosný článek, a to samozřejmě na Novinky.cz. Zaobírá se (jak jinak) partnerskými vztahy a sexem (to táhne, proto se musí každý den něco o něm někam nalepit).
Tentokrát se článek věnuje intimnímu životu partnerů - prý nejvíce vypovídá o kvalitě vztahu. Při poklesu intimity prý narůstají ve vztahu pochybnosti a tím se vztah pohřbívá.

Ano, chápu, že pro některé sexuchtivé jedince může být pokles intimity důvodem k rozchodu. Nebo že pokud mi sex připadá "nedostatečný", přepadnou mě myšlenky na to, že se mnou protějšek asi moc spát nechce. Asi z nějakého důvodu. Jakého, to už je na upřímnosti partnerů a schopnosti zvládnout si vše otevřeně vyříkat.

Ale není to třeba i naopak? Není to třeba tak, že když máte pochybnosti o Vašem vztahu, otřásá vámi nejistota, jestli je vám partner věrný a jestli vás vůbec má ještě rád, klesá vaše chuť na nějaké intimnosti s ním?
Nechuť k sexu může mít mnoho příčin, ale mezi ty hlavní patří podle mě "blbá" nálada. A co vám zhorší náladu víc, než když máte pocit, že váš vztah se hroutí, že není, jaký by měl být, nebo třeba je, ale nemáte důvěru v partnera, že i on to tak vidí a neohlíží se jinde? Funguje i v takových chvílích sex normálně? Dá se taková situace řešit kvalitním sexem?
Zkvalitňovat sex - ano, samozřejmě, ale zachrání to vztah?
Je to začarovaný kruh, sex je ve vztahu významným faktorem, někdy přímo ovlivňujícím, někdy přitom sám ovlivňován.
A co když dojde k fázi nejhorší - kdy žena není schopna mít s partnerem sex už čistě proto, že ji nepřitahuje? Ani ne tak fyzicky, ale prostě tak, sám o sobě? Když už si ho třeba neváží tolik, aby to v ní vyvolávalo chutě mu "podlehnout"? Co když cit vyprchá, vztah vyčpí - lze sexem něco řešit? A mají to muži také tak, nebo je jejich vrozená chuť k sexu nezastaví a užívají si sex cit necit? Je pro ně jednoduché mít sex s někým, koho už nemají (tak) rádi?

No nic, přeju vám co nejméně takových starostí, ať se vám vyhne blbá nálada a ať máte co nejvíc možností užívat si kvalitního sexu. I když, jak jsem se na stejném serveru také dozvěděla, mnozí mladí jej prý odkládají až na víkend, neboť v týdnu nemají čas a sílu. Tak jen doufám, že když zrovna jedu na víkend pryč, tak protějšek nebude mít sílu ani chuť zrovna o tom víkendu a odloží to na všední den :)) A nebude trénovat nebo ověřovat nějaké teorie jinde :-P

Žádné komentáře: