neděle 8. listopadu 2009

Vánoce jsou tady

Když uslyšíte z televize onu pověstnou "A když to vydržíš až do večera, nepapat, tak uvidíš zlatý prasátko!", neznamená to nic jiného, než že Vánoce jsou tady. Tahle reklama už k nim bude nejspíš patřit stejně neodmyslitelně, jako třeba Mrazík (i když ten se vysílá spíš na Silvestra).
Pravdou je, že na rozdíl od loňského roku nám tu Gott se svými vánočními evergreeny zatím nevyhrává, ale těžko říct, jak to bude příští víkend. Tam už bych si možná vsadila...
Každopádně ten chorobně známý kolotoč se zase blíží. Už víc než měsíc se můžeme v leckterých obchodech pokochat vánoční výzdobou, vánoční katalogy nám chodí pro jistotu od léta a venkovní vzduch smrdí bahnem, to jak se letos opět rybáři vrhli na hromadné mučení němých strunatců. Nejvyšší čas odstartovat stresy, v horším případě i deprese.
Ale ne, tak daleko to zajít nenechám. Ať si letos peče kdo chce co chce, (a kolik toho chce) ať si stromeček ozdobí i těmi nejkýčovitějšími, třeba duhovými, kouličkami, ať se třeba houpe na lustru, ale já Vánoce nijak prožívat nehodlám. Nicméně je mi jasné, že k Vánocům patří dárky, a protože by mi bylo trapné tento zvyk zrušit, nebo jejich pořízení odsunout až na nejzazší termín, budu vděčná všem, kdo mi vnuknou jakýkoliv nápad na vánoční dárek (nejlépe originální) nebo aspoň na vhodný obchod, kde lze něco slušného pořídit. Největší problém vždycky představují chlapi - co je nejvhodnější dárek pro chlapa? Škrtám odpovědi typu ženská nebo lahev :))

5 komentářů:

Medvídek řekl(a)...

A jakej máš dárkovej budget? čili rozpočet? :-)

Noční můra řekl(a)...

Tím se nenech omezovat, jako nápad beru všechno, až pak se rozhoduju, jestli to za to stojí :))

Medvídek řekl(a)...

Tak jestli ti chlapi, co je chceš obdarovat, mají nějaké koníčky, tak se zaměř na ně. Jestli něco sbírají a ještě nemají ten a ten typ nebo model, tak jim ho sežeň. :-) Jestli čtou nějakou literaturu, tak jim kup něco z toho žánru, ale bacha, aby už to neměli. Pokud rádi cestujou, tak výlet někam, kde ještě nebyli, ale už o tom místě třeba obdivně mluvili. Jestli fotěj, kup jim lepší foťák. Takhle se dá s koníčkama pokračovat do aleluja. Nás chlapy potěší leccos, ale taky je pravda, že hlavní je, když víme, že je to dárek z lásky. :-)

Noční můra řekl(a)...

Děkuju za obsáhlou odpověď :) Na koníčky já většinou vsázím, ale když jich moc nemá, respektive je plně vybaven, tak je to těžký, ale to s chlapama vždycky :))

Eliška Applová řekl(a)...

Taky mam tip - pokud je sparťan nebo slávista, tak něco v jejich barvách. A pánové se taky rádi vracejí do dětských let ;) Takže zjistit, s čim si nejraději hráli ;)