neděle 15. listopadu 2009

Superstar

Všude se o tom mluví nebo píše, tak ji sem musím zatáhnout i já. Ne, že bych byla nějakým fanouškem nebo pravidelným divákem této show, ale přiznám se, že poslední díly jsem viděla. Trochu mě zklamalo, že soutěž poměrně brzy opustila Leona Šenková, neboť její hlasový projev se mi líbil ze všech soutěžících asi nejvíc. Nicméně, dalo se to očekávat, protože mezi hlasujícími převládají náctileté dívenky, které za Leoninu přítomnost v soutěži asi příliš bojovat nechtěly.
Nejčastěji zmiňovaným jménem v souvislosti se Superstar je však Martin Chodúr. Od začátku soutěže porotou opěvovaný fanoušek Toma Jonese, jenž velice rád svého idola napodobuje. Na tom by asi nebylo nic zlého, kdyby "jeho" hlasem i stylem nezpíval úplně všechno. Ale i to je v pořádku, pokud se chce do této "role" stylizovat, proč mu bránit.
Větším problémem je ovšem jeho protěžování porotou. Ano, ačkoliv má tento devatenáctiletý mladík nesporný talent, chování poroty je někdy poněkud zarážející. Mnoho diváků si stěžuje, že Martinovi příliš pochlebují a že mu tak narostlo až přílišné sebevědomí. Je otázkou, zda Martin takový, jak ho popisují media, opravdu je, nebo zda nám jej media takového předkládají, snad aby měla o čem psát, nebo možná proto, aby jak media, tak i porota daly šanci i ostatním účastníkům Superstar. I to je totiž možné. Vždyť právě tím, že jej budou tak vychvalovat, ve stoje mu tleskat a tolik o něm psát, zprotiví ho mnohým tak, že hlasů jemu směřovaných ubyde.
Musím přiznat, že Martin se mi netrefil do vkusu téměř od začátku. To, jak se po každém svém vystoupení rozhlíží, kde že jsou plyšáci od fanoušků, jaká vítězná gesta dělá, jak zapojuje do svého vystoupení i porotu či se div nevrhá i do moderování, sice svědčí o jeho schopnostech a možná i profesionalitě, nicméně v porovnání se skromnějšími kolegy působí až trochu namyšleně.
O to víc jsem zvědavá na zítřejší večer, který rozhodne, kdo soutěž opustí. Rozhodně si nemyslím, že to bude Martin, ale jsem spíše zvědavá, jak se bude atmosféra v soutěži vyvíjet, a nakolik ji poznamenaly aférky z minulých dní.

5 komentářů:

Medvídek řekl(a)...

Dík za zajímavý článek. Osobně začínám k Sup. cítit určitou odtažitost, hlavně poté, co vypadla Leona.

Noční můra řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Noční můra řekl(a)...

Leony je škoda. Na druhou stranu, já Superstar moc neprožívám, takže mi nevadí na Superstar koukat i přesto, že už tam není. Hodnocení poroty je vždycky takové všelijaké, takže se jím moc neřídím, navíc ani nehlasuju, spíš jsem jen zvědavá, jak to nakonec dopadne a jestli články v médiích mají na hlasování vliv. Kdybych si měla ze stávajících vybrat oblíbence, asi by to byl Bendig, nebo jak se jmenuje, podle mě to dokáže na jevišti patřičně rozbalit a dát tomu vše, co to potřebuje. Skoro bych řekla, že je zbytečně zastrkován do Chodúrova stínu. Jinak se mi ještě líbí Dominika Stará, ale ta do toho ještě musí "dorůst" :) No, uvidíme, jak to bude :)

Noční můra řekl(a)...

Tak se mi povedlo smazat vlastní příspěvek (nevím, co jsem blbla :)), tak ho v nezměněné podobě vracím zpět. Ještě, že si všechno před odesláním, po všech mých zkušenostech, kopíruju :))

Medvídek řekl(a)...

Milá Noční můro, přeju vše nejlepší k letošním Vánocům a budu se těšit na další vtipné a zajímavé články, doufám, že jich bude víc. :-)